уторак, 2. децембар 2014.

Banatska česnica








Potrebno:500 g tankih kora,500 g mlevenih oraha,100 ml milerama/pomešan sa 1 žumancem/,100 g suvog  grožđa,150 kristal šećera
Orahe,suvo grožđe i šećer pomešaj.

Izrada:
Tepsiju uljem namazati i staviti koru/presavijenu na pola /,politi je malo sa mileramom,staviti drugu koru,politi sa mileramom i staviti nekoliko kašika oraha pomešanih sa suvim grožđem i šećerom.Sve tako dok se  ne utroše sve kore  i masa za česnicu. U sredinu ubaciti oprani novčić.Gornju koru treba  prekriti lepo /presavijena na pola/.
Pre pečenja sa oštrim nožem  iseći na kocke/ja sam imala 15 kocki/.Malo u jednu šoljicu staviti meda i četkicom naneti na svaku kockicu malo meda.Staviti da se peče u rernu na 200 °,pa posle smanjiti na 180°C(oko 30min ukupno)
Na kraju posuti prah šećerom.

Poreklo recepta- iz sveske moje svekrve Vidosave-ova česnica se pravi u Banatu- Melenci /ovu česnicu uvek pravimo za Božić/

Нема коментара:

Постави коментар