недеља, 29. новембар 2015.

Torta od oraha


Potrebno:
-6 jaja,6 kašika šećera,8 kašika oraha,
-za fil-6 jaja,6 rebra čokolade za kuvanje,8 kašika  prah šećera,1 vanil šećer,
200g putera
-3 rebra  čokolade za glazuru,1 kašičica ulja
Izrada:
Umutiti žumanca sa šećerom ,dodati mlevene orahe ,pa pažljivo dodati dobro
 umućen sneg od belanaca i izmešati samo sa varjačom.Peći u kalupu za torte,
namazanom i brašnom posutom i obložiti donji deo pek papirom.Peći u
 zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta a posle smanjiti na 160°C još 30 minuta.
Probati čačkalicom pred kraj.(Ova torta se peče polako jer treba da ostane saftana 
kad je pečena).Kad se ohladi,uklonimo pek papir i prerežemo je jednom  i filujemo.
Fil:Kuvamo na pari  jaja sa šećerom,vanil šećerom i dodamo isitnjenu čokoladu,
mešamo dok se ne zgusne .Kad je kuvan fil ostavimo da se ohladi pa onda dodamo
 umućen puter i filujemo tortu.
Fil je u sredini tako da ga ima dosta.Okolo samo malo namažemo filom i ubacimo
 mlevenim orasima a gornji deo prelijemo čokoladnom glazurom koju smo otopili
 na pari sa uljem i naneli na tortu.
Sutradan možemo seći tortu.

Poreklo recepta-jedan od mnogih recepata iz mamine sveske




Нема коментара:

Постави коментар