Potrebno:
-6 jaja,6 kašika šećera,8 kašika oraha,
-za fil-6 jaja,6 rebra čokolade za kuvanje,8 kašika prah šećera,1 vanil šećer,
200g putera
-3 rebra čokolade za glazuru,1 kašičica ulja
Izrada:
Umutiti žumanca sa šećerom ,dodati mlevene orahe ,pa pažljivo dodati dobro
umućen sneg od belanaca i izmešati samo sa varjačom.Peći u kalupu za torte,
namazanom i brašnom posutom i obložiti donji deo pek papirom.Peći u
zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta a posle smanjiti na 160°C još 30 minuta.
Probati čačkalicom pred kraj.(Ova torta se peče polako jer treba da ostane saftana
kad je pečena).Kad se ohladi,uklonimo pek papir i prerežemo je jednom i filujemo.
Fil:Kuvamo na pari jaja sa šećerom,vanil šećerom i dodamo isitnjenu čokoladu,
mešamo dok se ne zgusne .Kad je kuvan fil ostavimo da se ohladi pa onda dodamo
umućen puter i filujemo tortu.
Fil je u sredini tako da ga ima dosta.Okolo samo malo namažemo filom i ubacimo
mlevenim orasima a gornji deo prelijemo čokoladnom glazurom koju smo otopili
na pari sa uljem i naneli na tortu.
Sutradan možemo seći tortu.
Poreklo recepta-jedan od mnogih recepata iz mamine sveske
Нема коментара:
Постави коментар