среда, 29. април 2015.

Čorbica od tikvica


Potrebno:1 glavica crnog luka,2 kašike maslinovog ulja,1 veća ili dve manje tikvice,
so,biber,1 čen belog luka,kašika iseckane mirođije,1 kašika griza,1 kašika brašna,1dcl pavlake za kuvanje
Izrada:
Na maslinovom ulju isdinstati luk sitno seckan da omekša na srednjoj temperaturi .Nakon toga dodati 1/2 l vode i poklopiti da kuva i da  se luk raskuva.Nakon 7 minuta.dodati još 1 litar vode i oljuštene i isečene tikvice na kockice.Nakon toga dodamo seckanu mirođiju, seckani beli luk,so,biber.Pošto su mlade tikvice treba samo 5 minuta da kuvaju i gotove su.Dodamo u kuvanu čorbicu  u malo hladne vode razmućeno brašno i griz, a na kraju pavlaku za kuvanje.

Recept -iz moje sveske(blaga i ukusna čorbica)

Нема коментара:

Постави коментар