среда, 1. април 2015.

Šarena slana bašta


Potrebno:
I kora:2 jaja,4 kašike brašna,1/2 čaše kisele pavlake,2 kašike ulja,1/3 kesice praška za pecivo,so,biber
II kora:2 jaja,4 kašike brašna,1/2 čaše kisele pavlake,2 kašike ulja,1/3 kesice praška za pecivo,2 kašike ajvara,so biber
III kora:2 jaja,4 kašike brašna,1/2 čaše kisele pavlake,2 kašike ulja,1/3 kesice praška za pecivo,2 kašike obarenog iseckanog spanaća,so,biber
Za fil:100g praške šunke,200g sira krem ili sremski,1/2 kisele pavlake,100g majoneza,3 kisela krastavčića
Za premaz gornje kore:80g sira sremskog,1/2 kisele pavlake,80g kačkavalja,povrća za ukras po želji
Izrada:
Potrebno je za kore najpre da se izrade žumanca ,dodamo malo soli,malo bibera,brašno,prašak za pecivo,ulje i na kraju dobro umućena 2 belanca ,koja lagano varjačom pomešamo sa prvom masom i stavimo u manju tepsiju obloženu pek papirom da se peče na 180°C 25 minuta.Treba iseći 3 iste veličine pek papira,pa kad su pečen kore ostaviti na pek papiru da se ohlade pa tek onda skinuti pek papir.
Isto tako sve uradimo  i za drugu i treću koru samo što u jednu dodamo ajvar a u treću dodamo spanać.
Za fil pomešamo sir,kiselu pavlaku,majonez,izrendane krastavce,izrendane,praške šunke i to sve pomešamo i filujemo.Raspored kora može i da se promeni ali ja sam filovala:prva kora,pa druga sa ajvarom a treća sa spanaćem.Odozgo gornju koru i sa strane premazati sa izrađenim sremskim sirom i pavlakom,pa narendati  sitnije kačkavalj i napraviti ukrase od šargarepe,rotkvica,čeri paradajza, maslina i po neki listić peršuna.
Poreklo recepta:recept moje bivše komšinice Mire Kojić(samo je promena sastavu  kora)






Нема коментара:

Постави коментар