петак, 23. март 2018.

Sočan kolač sa višnjama


Potrebno:
*150g putera,150g šećera,5 žumanaca,3 rebra razmekšane 
čokolade,100g samlevenih oraha,2 kašike brašna,5 belanaca,
300g višanja(očišćenih od koštica i oceđenih)
*prah šećer
Izrada:
Puteru  dodati šećer pa sve zajedno dobro izraditi.U to dodavati
jedno po jedno žumance i mutiti.Kad smo dobili  lepu penastu
masu dodati smekšanu čokoladu,promešati ,pa dodati mlevene
orahe i brašno.Posebno umutiti belanca i dodati u ovu masu,
promešati varjačom.Sipati u tepsiju srednje veličine koju smo
prethodno namazali masnoćom i posuli brašnom.Odozgo
poslagati višnje i staviti u zagrejanu rernu i peći na laganoj
temperaturi 150°C .
Peći dok lepo ne porumeni(40-50 minuta).
Na kraju probosti testo čačkalicom i ako ništa ne ostaje pečeno
 je.Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo prohladi,posuti prah
šećerom i seći na rombove ili kocke.

Kolač je veoma sočan,kao da je natapan nečim(ali nije).Takav
je upravo zato što ga pečemo dugo na manjoj temperaturi.
Poreklo recepta: starinski kolač iz mamine sveske




Нема коментара:

Постави коментар