Potrebno:
*4 skuše,1,5 dl maslinovog ulja,1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,3 paradajza,2 dl kuvanog gušćeg
paradajza,kašika sirćeta(belog vina),so,biber,voda,
2 kašike seckanog peršunovog lista
*malo brašna za uvaljati ribu
*prilog:makaroni i palenta (kačamak)
Izrada:
Ribu očistiti ,usoliti i malo uvaljati u brašno,Pržiti na
zagrejanom ulju i ostaviti sa strane.Na tom ulju ispržiti
u dubljoj činiji sitno seckan crni luk,pa na kraju beli i
dodati malo vode da nije gusto.Kuvati malo pa dodati
prženu ribu,izrezan paradajz,malo sirćeta ili belog vina,
so biber i neka kuva na laganoj vatri.Dodati pred kraj
tečni paradajz i seckan peršunov list.
Uz ovo lepo jelo dodati obarene makarone i kuvanu
palentu(kačamak) ili obaren krompir.
Ovaj specijalitet od ribe može da se napravi i sa više
vrsta ribe,još je bolji .
Poreklo recepta:iz Kuvara 600 najboljih recepata
Нема коментара:
Постави коментар