Potrebno:
*9 kom heljdinih kora,1200g kiselog ribanog kupusa,1 kašičica bibera,1 kašika
aleve paprike,na vrh noža,ljute aleve paprike,1dl ulja,2 jaja,1/2 dl ulja za premaz
kora,1 žumance za premazivanje gornje kore
Izrada:
Na ulju izdinstati, malo ispran od soli kiseli kupus.Dodati biber,alevu papriku i slatku
i ljutu te pržiti u šerpi uz stalno mešanje varjačom.Kad je kupus gotov,ostavimo
da se ohladi i onda u to dodamo ulupana jaja i sve to promešamo.
U podmazanu tepsiju stavljamo po tri kore.Prvu koru namažemo uljem,pa drugu
isto namažemo uljem a na treću koru nanosimo 1/2 fila od kupusa.Zatim stavljamo
tri kore:prvu i drugu namažemo uljem a na treću drugu polovinu fila.Kad smo
utrošili fil stavljamo još tri preostale kore:prvu i drugu namažemo uljem .Sad
stavljamo treću koru i sečemo pitu na kocke željene veličine,pa svaku kockicu
(gornju koru)premažemo izrađenim žumancem.Stavimo u rernu uključimo na 200 °C
i pečemo 30 minuta a pred kraj uključimo ventilator 5 minuta kako bi gornja
kora bila reš i lepo pečena ili uključimo na jače rernu.Pečenu pitu izvadimo iz
rerne i tek malo prohlađenu služimo.Može da se služi i hladna.
Izuzetno lepa,zdrava i ukusna pita.
Нема коментара:
Постави коментар