четвртак, 25. јануар 2018.

Kiseli kupus u heljdinim korama







Potrebno:

*9 kom heljdinih kora,1200g kiselog ribanog kupusa,1 kašičica bibera,1 kašika 
aleve paprike,na vrh noža,ljute aleve paprike,1dl ulja,2 jaja,1/2 dl ulja za premaz
kora,1 žumance za premazivanje gornje kore

Izrada:
Na ulju izdinstati, malo ispran od soli kiseli kupus.Dodati biber,alevu papriku i slatku
 i ljutu te pržiti u šerpi uz stalno mešanje varjačom.Kad je kupus gotov,ostavimo
da se ohladi i onda u to dodamo ulupana jaja i sve to promešamo.
U podmazanu tepsiju stavljamo po tri kore.Prvu koru namažemo uljem,pa drugu
 isto namažemo uljem a na treću koru nanosimo 1/2 fila od kupusa.Zatim stavljamo
 tri kore:prvu i drugu namažemo uljem a na treću drugu polovinu fila.Kad smo 
utrošili fil stavljamo još tri preostale kore:prvu i drugu namažemo uljem .Sad 
stavljamo treću koru i sečemo pitu na kocke željene veličine,pa svaku kockicu
(gornju koru)premažemo izrađenim žumancem.Stavimo u rernu uključimo na 200 °C
 i pečemo 30 minuta a pred kraj uključimo ventilator 5 minuta kako bi  gornja
 kora bila reš i lepo pečena ili uključimo na jače rernu.Pečenu pitu izvadimo iz 
rerne i tek malo prohlađenu služimo.Može da se služi i hladna.

Izuzetno lepa,zdrava i ukusna pita.

Poreklo recepta:hrono recept iz moje sveske

























Нема коментара:

Постави коментар