Potrebno:
*1/2 kg muškat tikve,3 šargarepe.
1 glavica crnog luka,3 čena belog luka,
so,biber,2 kašike maslinovog ulja
Izrada:
Iseckati glavicu crnog luka na sitne kockice i
blago dinstati na maslinovom ulju.Kad je luk
dobio staklast izgled,dodati sitno seckani beli
luk i samo ga malo propžiti zajedno,dodati
prstohvat soli.Skinuti sa ringle i ostaviti sa
strane. U posebnoj činiji kuvamo u slanoj vodi
isečenu šargarepu na polovine.Kad je omekšala,
dodamo iseckanu na kocke muškat tkivu .
Sve skuvano dobro ocedimo i u posebnoj činiji
pomešamo sa dinstanim lukom na masnoći,
Štapnim mikserom ili super seckom,običnim
mikserom umutimo ovu masu,dodamo biber i
posolimo kolko je potrebno.Tako umućen pire
serviramo uz slana jela,testeninu ili čak možemo
samostalno da pojedemo ovog pirea jer je veoma
ukusan i zdrav.
Poreklo recepta:zdrav recept iz moje sveske
Нема коментара:
Постави коментар