Potrebno:
*3 patlidžana,300g šampinjona,50g pirinča,
1 manja glavica crnog luka,so,biber,ulje
1 jaje,kašika seckanog peršunovog lista,
2 čena belog luka,1/2 paradajza,6 kašičica
pavlake,6 kašičica naribanog kačkavalja,
prstohvat origana,kašičica aleve paprike,
1 manja sveža paprika,ulje
Izrada:
Patlidžan oprati i odseći drške i listiće.
Prerezati uzduž patlidžan i izdubiti sredinu.
Izdubljenu masu patlidžana staviti na pek
papir u manju tepsiju i samo malo politi
uljem.Peći na 200 °C 20 minuta.
Izdubljene patlidžane malo posoliti i kad puste
vodu prosuti tu vodu.
Dok se peče prirediti fil za punjenje:Oprati i
iseckati šampinjone na listiće pa malo prodinstati
na 1/2 kašike ulja.Kad ispari voda gotovi su.
Ostaviti sa strane.U drugoj šerpici na malo ulja
izdinstati iseckan crni luk i jednu manju iseckanu
papriku na kockice.Na kraju dodati iseckan beli luk
Skloniti sa ringle.posebno skuvati pirinač ,procediti
i pomešati sa lukom i šampinjonima.
Kad je pečena masa i nju pomešati sa ovom .Dodati
so,biber i alevu papriku.Sve dobro izmešati i kad se
već malo prohladilo dodamo jedno jaje da se sve
dobro poveže.U to na kraju dodati seckani peršun.
Kad smo sve dobro izmešali punimo izdubljene
patlidžane ovom masom.Gore stavljamo po kašičicu
kisele pavlake,komadić svežeg paradajza i nariban
kačkavalj.Odozgo posuti origanom.
Staviti peći u tepsiju obloženu pek papirom i u rernu
na 200 °C 40 minuta.
Do sada sam uvek pravila punjene patlidžane sa
mlevenim mesom ali sam odlučila da napravim
nešto drugačije i punila ih sa šampinjonima,I
meni i mojima se mnogo sviđa na ovaj način
pripremljeni patlidžani.
Poreklo recepta:iz moje sveske
Patlidžane i tikvice obožavam, kako god da su spremljeni.
ОдговориИзбришиOvaj tvoj recept je savršen!
Hvala !Mnogo je ukusan i lagan.:)
Избриши