Potrebno:
*Kora:4 žumanca,70g šećera,70g oraha,4 kašike prosejanih
hlebnih mrvica(prezli),5 belanaca,prstohvat soli,1 vanil šećer
*Glazura:180g prah šećera,2 kašike jake skuvane crne kafe
Izrada:
Izraditi žumanca sa šećerom,pa dodati mlevene orahe i hlebne
mrvice,vanil šećer i sve to izmešati.Posebno umutiti belanca i
dodati prstohvat soli.dobro umućen sneg dodati i izmešati
varjačom pa staviti u pleh namazan i obložen pek papirom.
Zagrejati rernu na 180 °C i peći 15 minuta pa smanjiti na
150 °C i peći još 10 minuta.
Kad je pečena korica izvaditi iz rerne i neka se ohladi.Skinuti
pek papir i tortu preliti sa glazurom(izraditi prah šećer i kafu
viljuškom),pa preliti preko torte.Ukrasiti sa sezonskim voćem.
Ovo je starinska torta koja je pravljena jako davno bez fila ali
je meka i lepa, a glazura joj daje lepu aromu i izgled.
Poreklo recepta:starinski recept iz baba Smiljine sveske
baš mi se sviđa, a verujem da bi mi se i ukus svideo, jer kafu obožavam.
ОдговориИзбришиJa mislim Kato da je onda sigurno za tebe ovakva torta! :)
Избриши