понедељак, 7. новембар 2016.

Sočni kuglof od bundeve


Potrebno:
-za testo:
350g kuvane bundeve(pire),1 kuvana jabuka(kisela-pire),
3 jaja,150g šećera,1 kesica vanil šećera,1 kašičica cimeta,
1 kašičica praška za pecivo, 1,8dl mleka,1 dl ulja,1 kašika
kakaoa,80g mlevenih oraha,1 kašika prezli,400 g brašna 
T400 meko
-za glazuru:
180g prah šećera,2 kašike vruće crne kafe
-za ukrašavanje:
prah šećer, slatko od šargarepe

Izrada:
Umutiti mikserom jaja i dodavati šećer postepeno.A nakon toga
po malo dodavati ulje,mutiti pa dalje dodati mleko,vanil šećer,pire
od bundeve i jabuke.Kad je to umućeno dodati,mlevene orahe,
prezle i brašno pomešano sa praškom za pecivo,cimetom i kakaom.
Modlu za kuglof dobro namazati masnoćom i posuti brašnom pa
staviti na hladno dok ne završimo sa pravljenjem mase za kuglof.
Umućenu masu sipati u modlu i staviti u zagrejanu rernu na 200°C,
pa dalje peći na 170°C 70 minuta.Pred kraj probati sa čačkalicom 
da li je pečeno.
Malo ohlađen kuglof prelivamo sa glazurom od šećera i kafe.
Glazuru pravimo tako da sa vrelom kafom prelivamo u činiji
prah šećer i brzo mutimo jer se steže,pa što brže treba preliti
odozgo kuglof ,koji smo izvadili iz modle i stavili na tacnu.
Kad se kuglof ohladi i glazura stegne ukrašavamno ga sa nekim
voćem ili sa slatkim.Ja sam ukrasila sa slatkim od šargarepe i
posula prah šećerom.
Ovaj kuglof je sočan i aromatičan.Pravi je slatkiš za ljubitelje
bundeve.
Poreklo recepta: recept iz mamine sveske( razni kuglofi)






2 коментара:

  1. Draga Dobrila, jeste li probali ovo da pravite samo sa jabukom? Da li bi i u toj verziji valjalo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da može i sa samom jabukom,jedino dodati malo više oraha i prezli.Ja istina nisam pravila samo sa jabukom ali Tanja treba sve isprobati. :)

      Избриши