Potrebno:3-4 patlidžana,3 kašike maslinovog ulja,sok od 1/2 limuna,1 manja glavica crnog luka,1 čen belog luka,5 maslina bez koštica,so,biber,1 kašičica senfa,malo peršunovog lista
Izrada:
Potrebno je oprati patlidžan,odseći gornji deo drškice i list ,posušiti ga i staviti u tepsiju obloženu alu- folijom i peći na 220 °C 45 minuta.
Kad smo ispekli patlidžan,ostaviti da se ohladi.Prohlađenom patlidžanu oljuštiti kožu i ispečen iseći na krupnije kocke.Staviti u super secka,pa još dodati očišćen crni i beli luk presečen na četvrtine,masline presečene na četvrtine,maslinovo ulje,sok od limuna,peršunov list i kašičicu senfa.To sve lepo samleti u super secku i dodati so i biber po ukusu.Kad je gotovo masu staviti u činije od stakla sa poklopcem kako bi mogli da držimo u frižideru.Kad se ohladi služiti kao namaz na hleb ili kao dodatak.
Pošto je ovo namaz od povrća, izuzetan je i zdrav,paše uz paradajz,krastavce i sl.
Poreklo recepta-iz "Zdravlje na tanjiru"
Нема коментара:
Постави коментар