Potrebno:2 kašike ulja,2 praziluka( beli deo), šaku iseckane šargarepe, šaku boranije, šaku graška,1 koren peršuna manji,2 dcl kuvanog paradajza ili 2 sveža paradajza (skinuti kožu ),so,biber,1 kašičica aleve paprike,na vrh noža ljute aleve paprike,kašiku iseckanog pešunovog lista,šaku krupnijih rezanaca
Izrada:
Na ulju malo ispržiti iseckan na kolutiće beli deo praziluka,nakon toga ubrzo dodati iseckanu šargarepu,kad smo to izdinstali,dodamo sve povrće i zalijemo sa paradajzom ili iseckamo sveži oguljen.Dodamo 1,5 litar vode ,so,biber i neka se kuva poklopljeno.Kad je povrće skuvano,dodamo alevu papriku i seckani peršunov list,pa na kraju krupnije rezance u ovu lepu zdravu čorbu.Ona je malo gušća i treba takva da bude, jer u ove letnje dane baš prija .
Poreklo recepta: recept iz stare sveske moje mame
Нема коментара:
Постави коментар