четвртак, 14. мај 2015.

Šnicle od povrća i kapari sos









Potrebno:
-za šnicle:1 veći krompir,2 šargarepe,1/4 cveta brokolija,1 tikvica,1 manja glavica crnog luka,1 čen belog luka,40 g putera,1 kašika peršunovog lista,malo korena peršuna,1 jaje,2 kašike hlebnih mrvica,so,biber,1 kašičica aleve paprike i na vrh kašičice ljute paprike,6 kašika kukuruznog brašna,ulje za prženje
-za sos:60g putera,2 kašike brašna,2 dcl hladne vode,1/4 soka limuna,1kašika kapari,so
Izrada:Na puteru dinstamo sve povrće koje smo prethodno izrendali.Dinstamo toliko dugo da ispari voda na srednjoj temperaturi uz mešanje varjačom.Kad je voda od povrća ukuvala,posolimo,
dodamo biber,peršunov list,alevu papriku,hlebne mrvice i skinemo sa ringle da se ohladi.U malo prohlađeno dodamo  jaje i sve dobro izmešamo.Nakon toga pravimo šnicle  i uvaljamo ih u kukuruzno brašno pa pržimo na ulju u tiganju.Kad su dobile lepu rumenu boju,vadimo ih iz masnoće i stavljamo  na papirne salvete da upiju masnoću.
Sos pripremamo tako što na puteru ili ulju ispržimo brašno i kad je dobilo malo žućkastu boju
dolivamo po malo hladnu vodu i mešamo stalno malom varjačom.Kad je ukuvalo i dobilo odgovarajuću gustinu,dodamo sok od limuna,malo soli  i na kraju isitnjene kapare.
Služimo šnicle sa ovim sosom.
Recept -iz moje sveske

Нема коментара:

Постави коментар