Potrebno:1 kg mladih krompira srednje veličine,4 kašike ulja,1 glavica crnog luka,5 kašika brašna,1 veza mirodjije,1 kašika jabukovog sirćeta,so
Izrada:Na ulju izdinstamo sitno sečen crni luk dok ne postane malo staklast,zatim polako dodajemo brašno i mešamo varjačom da se uprži u masnoći.Posle toga dodamo sitno iseckanu mirodjiju ,promešamo i polako dolivamo hladnu vodu(1,2 litra) i mešamo varjačom da se ne stvore grudvice.Polako mešamo i kuvamo do željene gustine sos na smanjenoj temperaturi.Pri kraju dodamo so i sirće ,mešamo i skidamo sa ringle.
U međuvremenu smo stavili mladi krompir da se kuva i kad je kuvan služimo ga sa ovim sosom i prelivamo u tanjiru.
Poreklo recepta-stari recept iz sveske moje svekrve
Нема коментара:
Постави коментар