недеља, 8. март 2015.

Kokosova Neva



Potrebno:
I deo-5 belanaca,130g šećera,170g kokosa,sok od 1/2 limuna,
II deo-5 belanaca,130g šećera,3 štangle čokolade,2 kašike brašna
I fil-140g oraha,5 kašika mleka,100g prah šećera,125g putera
II fil-10 žumanaca,200g prah šećera,200g putera
Za posipanje 30 g kokosa ili mlevenih oraha.

Izrada:
I deo-Ulupati belanaca,dodati postepeno šećer,pa kad je ulupano dodati polako kokos i sok od limuna.Peći u namazanoj tepsiji i posutoj brašnom.Zagrejati rernu i peći na 160 °C 25 minuta.Kad je gotovo izvaditi iz rerne i neka ostane u tepsiji,ako imate još jednu tepsiju iste veličine.Ako nemate onda je potrebno pre pečenja ovog I dela u tepsiju staviti pek papir i kad je pečena ostaviti je na pek papiru.
II deo-5 belanaca ulupati dobro,pa dodati polako 130g šećera i 3 štangle izribane čokolade za kuvanje,pa polako izmešati i na kraju dodati 2 kašike brašna.Staviti peći u tepsiju prekrivenu pek papirom.Peći isto kao i I deo.
I fil-Orahe samleti i pomešati sa prah šećerom,pa pofuriti sa 5 kašika vrelog mleka i ostaviti da se hladi.U ohlađeno pomešati puter i ostaviti i dalje na hladnom.
II fil-Žumanca pomešati sa prah šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusne.Kad je kuvano ohladiti,pa tek u ohlađeno dodati puter.
Sada možemo da počnemo filovati ovaj lep kolač.Najpre skinuti pek papire sa pečenih delova.Pa na beli deo(u kojem je kokos),naneti I fil(od oraha),pa onda 1/2žutog fila,a zatim staviti II tamni pečeni deo.Na taj tamni deo naneti drugu polovinu žutog fila i posuti(kokosom ili mlevenim orasima)pa ostaviti na hladno.Seći sutradan u kocke.Jako je lep i ukusan kolač.
Poreklo recepta-Recept iz stare sveske moje ujne Ankcice

Нема коментара:

Постави коментар