субота, 7. март 2015.

Hleb 5+





Potrebno je 5 vrsta brašna:200g crno brašno,200g heljdino brašno,200 g integralno,250g belo brašno,150g raženo brašno,1 prašak za pecivo,na vrh noža sode bikarbone,2 kašičice soli,5 kašika maslinovog ulja,7 dcl vode,1 kašika lanenog semena,1 kašičica sušenog seckanog ruzmarina

Izrada:Suve sastojke pomešati i dodavati vodu pa zamesiti.Ostaviti 5-6 sati da stoji.Posle staviti u tepsiju na pek papir,formirati oblik kakav želimo hleb,zaseći nekoliko puta odozgo nožem i staviti da se peče u hladnu rernu,pa uključiti na 220 °C 45-50 minuta.

Poreklo recepta-recept je iz "Zdravlja",samo što sam ja dodala umesto tri vrste brašna još 2 vrste,pa je zato 5+(i ukus i miris je predivan)

Нема коментара:

Постави коментар