недеља, 15. март 2015.

Korpice sa čokoladom




Potrebno:
-za testo-140g brašna T400 meko,70g putera,40g šećera,1 žumance
-za fil-100g prah šećera,3 cela jaja,1 vanil šećer,80g čokolade za kuvanje,80g putera

Izrada:
Puter,šećer i žumance najpre izraditi mikserom,pa dodati brašno i zamesiti rukom meko testo za punjenje modlica za korpice.Kalupe umakati u brašno i onda rukom tanko utisnuti testo u kalupe,da dođe u svaki deo kalupa(korpice).Zagrejati rernu na 180°C i peći 12-15 minuta.Izvaditi iz rerne tepsiju sa kalupima i pričekati samo 2 min ,pa pažljivo svaki kalup okrenuti i istresti korpice.Tako neka se malo ohlade,a posle ih okrenemo da se ne polome rubni delovi korpica.
Za fil trebamo uzeti šećer,jaja,vanil šećer i varjačom malo ulupati pa staviti na paru da skuvamo taj fil.Kad se zgusnuo dodamo izlomljenu čokoladu i još kuvamo  na pari ,dok se masa ne izjednači .Ostavimo da se ohladi ,pa u hladno dodamo puter.
Nakon toga malom kašičicom filujemo korpice. Fila ima dosta tako da može biti i dupla mera testa za korpice ili fil možemo upotrebiti za male oblande kao što ja uvek to uradim.Možemo posle da ih ukrasimo na razne načine,ali dovoljno su dekorativne i ukusne pa i ne moramo.Obično ih pravimo kao dekorativne kolače uz neke koje pravimo za slavlja.
Poreklo recepta-iz stare sveske moje mame

Нема коментара:

Постави коментар