понедељак, 19. јануар 2015.

Grašak



Potrebno:1/2 kg graška,1 manja glavica crnog luka,2 male šargarepe ,so,biber,1 čen belog luka,1 najmanja kašičica aleve paprike,1 kašika brašna,1 kašika kisele pavlake,1kašika seckane mirođije

Izrada:
U šerpu stavimo grašak,iseckanu glavicu crnog luka,šargarepu očišćenu i isečenu na kolutiće,čen belog luka sitno isečen,so,biber i nalijemo vodu da dobro prekrije sve.Kad počne kuvati malo smanjimo i kasnije dodajemo vode po malo po potrebi.Potrebno je promešati varjačom da ne zagori.Kad je grašak omekšao dodamo malo aleve paprike i isečenu mirođiju,promešamo i neka još kuva.Probamo da li su zrna mekana,ako jesu kuvan je.Samo ga malo začinimo ,tako što u jednoj čaši umutimo brašno,pavlaku i malo vode i prelijemo preko graška,mešajući varjačom i pustimo samo nekoliko puta da provri i gotov je grašak.
Ovako pripremljen bez zaprške i masnoće, najbolji je  prilog uz ćuretinu,piletinu ili pečenje.


Нема коментара:

Постави коментар