недеља, 10. јун 2018.

Mafini sa ribizlama


Potrebno:
*3 jaja,120g šećera,400 g brašna,1,5 dl mleka,1 dl ulja ,
1 vanil šećer,1 prašak za pecivo,malo naribane korice 
limuna
*1 kašika kakaoa
*100g očišćenih ribizli
*prah šećer,
*1 šlag
*ribizle za ukrašavanje
Izrada:
Mikserom umutimo jaja i šećer,dodamo ulje i mutimo,pa
onda dodamo mleko i vanil šećer i sve to opet umutimo.U
brašno dodamo prašak za pecivo i promešamo te suve
sastojke pa ih polagano dodajemo u umućenu masu i
mutimo dalje.Naribamo korice limuna.Masu podelimo
na dva dela.U jedan stavimo kašiku kakaoa i promešamo.
Sipamo u oba dela oprane i očišćene ribizle(ili neko drugo
 voće.Imamo bele i tamne mafine.
U pripremljene  kalupe za mafine sipamo masu manjom
kutlačom /2/3 u kalup/.
Stavljamo u zagrejanu rernu i pečemo na 180°C 20 minuta.
pečene mafine ostavimo malo da se ohlade pa ih vadimo iz
modli.Ohlađene ukrašavamo šlagom i grančicama ribizla.Sve
ostavimo na hladno pre služenja.
Veoma lep,mekan i osvežavajući kolač.Može da se uradi i sa
 drugim voćem.
Poreklo recepta:malo prerađen recept koji imam za mafine
                          (uskladila sam prema ovom voću)










Нема коментара:

Постави коментар