четвртак, 23. новембар 2017.

Krompir u kukuruznom brašnu



Potrebno:
5-6 krompira ,šolja kukuruznog brašna,
masnoća za prženje,so
Izrada:
Oljuštimo krompir i operemo,pa ostavimo u kuhinjsku
 krpu da bi ga posušili.U jednu činiju sipamo kukuruzno
brašno i uvaljamo isečen ,a pre toga malo posoljen krompir
te ga pržimo na vreloj masnoći.Pržimo da dobije lepu zlatnu
 boju i još ga malo na kraju posolimo.Treba da bude reš pečen.
Možemo ga kombinovati uz salatu ili neko meso(pečenu piletinu,
ćuretinu,ribu,svinjetinu i dr.).
Na ovaj način pečen krompir na masnoći veoma je ukusan i dobro
se slaže uz mnoga jela,jer mu kukuruzno brašno daje poseban
ukus naročito ako je dobro ispečen(reš). 
Poreklo recepta:stari recept iz mamine sveske



2 коментара:

  1. koja divna ideja! A zamisli, nikad mi nije pala na pamet....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jako je ukusno i nikad nije taj krompir mastan,jer kukuruzno brašno pokupi masnoću. :)

      Избриши