понедељак, 4. децембар 2017.

Slana pita sa bundevom




Potrebno:
*1/2kg tankih kora,1/2kg bundeve muškat,
3 kašike ulja,1 glavica crnog luka,3 čena belog luka,
so,biber,na vrh noža ljute aleve paprike
*4 jaja,so,2 čaše kisele pavlake,1 čaša kisele vode,
ulje,za premazivanje
Izrada:
Muškat bundevu očistimo od kore i nasečemo na kocke
pa stavimo u vodu,dodamo kašičicu soli i skuvamo.
Skuvanu bundevu stavimo u cediljku(đevđir)da se ocedi.
U jednoj činiji na ulju izdinstamo sitno sečen na kockice 
crni luk i pred kraj kad je postao staklast dodamo sitno 
seckan beli luk i malo posolimo.To pomešamo sa oceđenom
 bundevom i sve izradimo štapnim mikserom ili superseckom.
Dodamo još soli i bibera,malo /na vrh male kašičice ljute aleve
paprike.Sve to izmešamo.Nakon toga pripremamo kore za
 punjenje.Po dve kore uzimamo i malo premažemo uljem pa
 na sredinu dijagonalno nanesemo fil od bundeve sa lukom.
Savijamo u puža ,jastučiće ili već žaljeni oblik i stavljamo u 
tepsiju koju smo namazali uljem.
Preliv:Umutimo jaja ,dodamo kiselu pavlaku,kiselu vodu so i
na vrh noža sode bikarbone.Prelijemo preko umotanih i napunjenih
pužića i odozgo pospemo susamom.stavimo peći u rernu na 200 °C
35 minuta a pred kraj pojačamo na 220 °C još 10 minuta.
Serviramo pitu sa nekom salatom .
Ova pita je slana i veoma je ukusna i lepa.Lepo paše povrće iz
turšije  ili neka ljutkasta paprika.
Poreklo recepta:recept iz moje sveske







                           




Нема коментара:

Постави коментар