четвртак, 21. децембар 2017.

Musaka od oslića


Potrebno:
*1/2 kg fileta oslića,0,5 dl ulja,250g šampinjona,
1 glavica crnog luka,origano,majčina dušica,so,
seckanog peršunovog lista,biber,0,5 dl vina,
*400g širih rezanaca,
*3 jaja,1 pavlaka,
*80g kačkavalja
Izrada:
Na ulju ispržiti sitno iseckan crni luk,mešati varjačom
i kad postane staklast dodati iseckane na listiće sveže
šampinjone.Ubrzo zatim dodati i sečene filete i pržiti
 zajedno uz blago mešanje.Dodati so,biber,vino i još malo
 dinstati.Od začina dodati origano i malo majčine dušice ,
seckani pršunov list,pa prodinstano ostavimo sa strane.
U drugoj činiji skuvati u slanoj vodi rezance ili neku drugu
vrstu testenine(pužići).Ocediti rezance i u nauljenu
vatrostalnu posudu staviti polovinu rezanaca ,pa na to masu sa
oslićem i šampinjonima,a onda staviti odozgo  drugu polovinu
rezanaca.
Zatim umutimo jaja,malo posolimo i dodamo u to pavlaku pa
sve dobro izmešamo i prelijemo preko rezanaca(testenine).
Odozgo narendamo kačkavalj.Pospemo malo origanom.
Stavimo u hladnu rernu i pečemo na 200 °C 25-30 minuta.
Možemo služiti i toplo i hladno uz kiselo mleko ili salate.

Veoma lepo jelo ,lagano i najvažnije je što prija i toplo i hladno.
Poreklo recepta:iz tetka Sekine sveske












2 коментара:

  1. Baš zanimljivo jelo. Nisam do sada ovako pripremaa oslića, a čini mi se da bi nam se ukus baš svideo. Hvala za ideju!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago Kato da ti se sviđa.Veoma je ukusno i blago jelo!Hvala i tebi na lepom komentaru!:)

      Избриши