среда, 19. април 2017.

Slani komisbrot


Potrebno:
6 jaja,8 kašika brašna,1/2 kašičice soli,100g sitno sečene
 šunke,4-5 kuvanih jaja,1 kašika seckanih kapara ili( sardina,
kiselih krastavčića)
Izrada:
Najpre ćemo ukupati belanca sa malo soli i kad bude čvrsti sneg
dodajemo jedno po jedno žumace i jedna po jedna kašika brašna.
U to sada dodajemo iseckanu šunku,kapari ili krastavčiće i iseckana
kuvana jaja(sve na kockice).Polako sada izmešamo varjačom i
stavimo peći u namazanu duguljastu modlu za komisbrot.Pečemo
u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 1/2 sata.Testo treba malo da 
porumeni i okolo pleha da se odvaja. Pečeni komisbrot izvadimo
iz rerne i iz pleha,ostavimo da se ohladi i sečemo na šnite.Služimo
uz jogurt,čaj (a može uz pivo ,vino i sl.).

Ovo je način kako najbolje iskoristiti kuvana jaja koj ostanu posle
 uskršnjih praznika.Lep,mekan i vazdušast slani kolač.
Poreklo recepta:  "Savremeni kuvar"







Нема коментара:

Постави коментар