Potrebno:
-1/2 kg crne džigerice ,2 dl mleka,so,biber,
4 čena belog luka,3 kašike masti ili ulja
-1/2 kg spanaća,2 čena belog luka,1 kašika
brašna,1 kašika ulja,so,biber,1 dl mleka
Izrada:
Svežu crnu džigericu izrežemo na duže komade,pa je
stavimo u jednu činiju gde smo sipali mleko.
Ostavimo tako 1/2 sata da omekša.nakon tog vremena
ocedimo je i pržimo na vreloj masnoći(možemo uvaljati
u brašno a i ne moramo,zavisi ko kako voli).Kad je lepo
ispečena stavimo je u jednu činiju i posolimo pa pospemo
sitno seckanim belim lukom.
Spanać operemo i skuvamo pa ocedimo na đevđir.Iseckamo
nožem.U manjoj činiji ugrejemo ulje ,dodamo iseckani beli
luk,upržimo malo kašiku brašna i dodamo iseckan spanać.
Ubrzo dodamo mleko i mešamo spanać varjačom da provri
na umerenoj temperaturi.Dodamo so i biber.
Uz služenje džigerice i spanaća dodati po kašičicu kisele
pavlake..
Najlepša i najukusnija džigerica je posle svinjokolje.Upravo
sam je donela sa svinjokolje pa je taj ukus sveže džigerice i
belog luka upotpunjen i fantastičan.
Poreklo recepta: stari način prženja džigerice(po svinjokolji)
Нема коментара:
Постави коментар