уторак, 3. фебруар 2015.

Pita sa prazilukom




Potrebno:1/2 kg tankih kora,1 kg praziluka,2 kašike ulja,4 jaja,2½ čaše kisele pavlake,1 čaša kisele vode,so,biber, na vrh kašičice ljute aleve paprike,1 kašika susama

Izrada:Praziluk očistiti ,iseći na kolutiće,oprati  i staviti u vodu da se skuva.Ne treba mnogo ,samo da omekša.Procediti  ga i ostaviti da se dobro ocedi i malo ohladi.Posoliti i posuti biberom,malo na vrh kašičice ljute aleve paprike.Kad smo to izmešali filujemo po 2 kore i savijamo u ružu ili puža,pa stavljamo u nauljenu tepsiju.
Jaja ulupamo žicom za lupanje,dodamo kiselu pavlaku,kiselu vodu i malo soli.Tom masom prelijemo sve u tepsiji i pospemo susamom pa stavimo u rernu na 200°C da se peče oko 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар