четвртак, 12. фебруар 2015.

Korpice sa jabukama




Potrebno:450g brašna T 400 meko,1 prašak za pecivo,220g putera 150g prah šećera ,2 jaja+ 1 žumance;za fil:1 kg kiselih jabuka ,5 kašike šećera ,kašičica cimeta

Izrada:Puter izmrvimo u brašno u koje smo pre dodali prašak za pecivo i izmešali.U to dodamo prah šećera i jaja.Dobro umesimo i loptu od testa stavimo u plastičnu kesicu pa u frižider 1 sat.
Za to vreme oljuštimo jabuke i izribamo,pa dodamo šećer i cimet.Stavimo na cedilo ili đevđir da se malo ocedi.
Kad izvadimo testo iz frižidera,odvojimo 2/3 testa i razvijemo sa oklagijom oko 4 mm.Dasku na kojoj radimo posuti sa malo brašna.Modle korpica namažemo masnoćom i pospemo brašnom.Uzmemo jednu korpicu i pravimo otisak na testu.Sečemo malo više nego što je otisak i tim krugovima punimo korpice.Kad smo to uradili onda kašičicom punimo korpice sa filom od jabuka.Ostatak testa,razvijemo oklagijom i jednom korpicom uradimo otiske za poklopce.Stavljamo na svaku korpicu i rubove malo pritisnemo da se testa spoje.Slažemo na rešetku u rernu koju smo prehodno zagrejali na 200°C,ali pečemo na 180°C oko 30 minuta.Još tople vadimo iz kalupa i posipamo šećerom u prahu.Ne treba da potamne,trebaju biti bele.

Poreklo recepta-ovaj  mi se recept  mnogo svideo-sa* Coolinarike ivonab,*pa sam ga napravila, a mogu da Vam kažem da su korpice ukusne i lepo izgledaju.Mislim da se može filovati i sa drugim filovima.

Нема коментара:

Постави коментар