недеља, 25. октобар 2015.

Pohovani karfiol i spanać


Potrebno:
-1 glavica karfiola,ulje za pohovanje,2 jaja,brašno za pohovanje,projino brašno,so
-1/2 kg spanaća,1 dcl mleka,so,biber,1 kašika ulja,1 kašika brašna ,2 čena belog luka

Izrada:
Karfiol operemo i iskidamo na cvetove,pa ga u slanoj vodi obarimo da omekša.Nakon toga ga ispohujemo  -uvaljamo u brašno,pa u jaja i na kraju u projino brašno i ispržimo na masnoći
kratko da porumeni.Na kraju prženja   ostavimo ga na papirnoj salveti da upije masnoću.
Spanać očistimo i operemo,pa stavimo da se skuva(pošto je mlad svega 5 min.kuvanja).Nakon toga ga ocedimo i nožem iseckamo.U manjoj činiji na ulju ispržimo nakratko sitno isečen beli luk i malo brašna,pa dodamo isečen spanać i zalijemo mlekom i na kraju dodamo po ukusu so i biber.Mešamo varjačom i kad je gotov sipamo u neku činiju (može i keramička)pošto drži toplotu i na spanać stavimo ispohovani karfiol.
Lep i zdrav glavni  obrok  bez mesa.
Poreklo recepta-iz moje sveske

Нема коментара:

Постави коментар