среда, 17. април 2019.

Špargle sa prelivom


Potrebno:
*400g svežih špargli,
*4 kuvana jaja,
*1 kašičica putera,2 kašičice senfa,1 kašika maslinovog ulja,
3 kašike kisele pavlake
*so,biber,maslinovo ulje
Izrada:
Špargle operemo i stavimo kuvati u vodu u koju smo dodali malo soli.
Pre toga smo im otkinuli drvenasti(tvrđi)deo.Nakon 10-tak minuta ih
skinemo sa ringle i ocedimo.Stavimo na tanjir za posluženje i pospemo
maslinovim uljem ,malo soli i limunovim sokom.Dodamo kuvana jaja
presečena na polovine.
Preliv:
Na malo putera i maslinovog ulja ispržimo malo senfa i kisele pavlake,
posolimo i vrlo mao bibera dodamo.Sosom prelijemo špargle i kuvana jaja.
tako smo napravili lep prilog ili salatu uz riblje štapiće u  kukuruznom brašnu.

Veoma lep,zdrav i ukusan obrok koji ponekad možemo da napravimo za sebe i
goste.
Poreklo recepta:recept od moje Sneže(prodavačica povrća i špargli u Zemunu)





Нема коментара:

Постави коментар