Potrebno:
1/2 kg tankih kora,300g šampinjona,280g sira,
1 pavlaka,1 čaša jogurta,3 jaja,so,1 čaša kisele vode,
na vrh noža sode bikarbone,ulje za mazanje tepsije i kora
Izrada:
Tepsiju najpre namažemo uljem i stavimo dve kore na dno
tepsije.Prvu pouljimo ,drugu ne.
Fil :Sir izgnječimo gnječilicom za krompir,pa dodamo umućena
jaja,iseckane na listiće šampinjone.To promešamo i dodamo so,
pavlaku,jogurt,sodu bikarbonu i kiselu vodu pa sve to još dobro
promešamo.
Nekoliko kašika te mase nanesemo na kore.Nakon toga opet dve
kore složimo(prvu malo pouljimo,drugu ne),pa opet nekoliko
kašika fila preko kora i sveto tako slažemo dok ne utrošimo.
Gore stavimo opet jednu koru koju namažemo uljem i onda
drugu koru takođe namažemo uljem.Stavimo peći na 200°C
i pečemo1/2 sata,pa stavimo al.foliju i pečemo još 20 minuta.
Pred kraj skinemo foliju i zapečemo gornju koru da dobro
porumeni.Sečemo malo prohlađenu pitu na veće kocke.
Lepa i ukusna pita uz jogurt i kiselo melko.
Poreklo recepta:iz moje sveske
Нема коментара:
Постави коментар