уторак, 11. јул 2017.

Pileća supa sa taranom






Potrebno:
*od mladog pileta(sitnež:krilca,noge,vrat ,
bubreg,džigerica,leđa),3-4 zrna bibera
*2 mlade šargarepe,1 peršun,malo korena celera,
2 kupusna lista,1 manja glavica crnog luka,so,
*seckani peršunov list
*tarana
Izrada:
U dublju šerpu ili lonac stavimo opranu i očišćenu
sitnež od pileta,naseckanu šargarepu,koren peršuna,
malo korena celera,kupusnog lista,zrna bibera,so,
glavicu crnog luka presečenu na polovinu ,pa sve to
nalijemo hladnom vodom(3-4 litre).Stavimo da se kuva,
pa kad uskuva,smanjimo i  polu-poklopljeno kuvamo
 na malo manjoj temperaturi.Pošto se kuva piletina i
mlada zelen brzo je skuvano(40 minuta).Procedimo i
u drugoj činiji zakuvamo taranu ,pa kad je skuvana
dodamo iseckanu šargarepu i iseckan peršunov list.

Lepa,blaga i ukusna supa sa taranom.
Poreklo recepta:iz mamine sveske(može biti sitna i
 krupnija tarana)


Нема коментара:

Постави коментар