четвртак, 19. јануар 2017.

Šnicle od vrata sa mešanim povrćem



Potrebno:
5-6 šnicli od vrata(svinjskih ili telećih),1 glavica crnog luka,1
glavica plavog luka,2 krompira i seckano zamrznuto povrće
(šargarepa,karfiol,grašak ,boranija,paprika,kukuruz i drugo
 povrće),so,biber,prstohvat origana,prstohvat seckanog lišća
od bosiljka,2 kašike masti ili 3 kašike ulja,1 dl vode

Izrada:
Ja sam ovaj puta pravila  svinjske šnicle od vrata.Najpre
ih treba usoliti i posuti malo biberom,pa neka odstoje 1/2 sata.
Nakon tog vremena stavljamo masnoću u tepsiju i ređamo
šnicle jednu do druge.Posle stavljamo seckano povrće na
kockice(šargarepa,karfiol),paprike na trakice,luk i jedan i
drugi na kolutove.Pošto sada ima malo povrća ,najbolje je
upotrebiti zamrznuto.Kad smo to složili i odozgo stavili
seckani luk i krompir na tamke kolutove još odozgo
zalijemo vodom,malo posolimo i pospemo origanom i
bosiljkom.Stavimo peći pod folijom 40 minuta na 200°C,a
nakon toga skinemo alu foliju i još 20 minuta pečemo.

Lep ručak koji ima i meso i povrće i lako se sprema.
Poreklo recepta:iz moje sveske











2 коментара: