среда, 11. јул 2018.

Salata od boranije


Potrebno:
*800g boranije,2 čena belog luka,1 glavica crnog luka,
2 manja paradajza,ulje,so,sirće,biber,seckani peršun,
*2 kuvana jaja
Izrada:
Očistimo boraniju i operemo.Nakon toga je isečemo po dužini,
ako je duža možemo je preseći i popreko.Takvu isečenu boraniju
kuvamo u slanoj vodi dok ne omekša(dok ne bude kuvana).Kad je
kuvana ocedimo je,dodamo iseckan sitno na kockice crni luk i sitno
iseckan beli luk.Zatim dodamo ulje,sirće,so,biber i seckani peršunov
 list.Sve to promešamo pa dodamo na kockice isečen paradajz.Opet
promešamo i stavljamo u činiju za posluženje ukrašenu sa rezanim
 kuvanim jajima.
Ko voli ljuto može dodati i iseckanu ljutu papričicu.Salatu ohladiti pre
služenja.

Dobra i ukusna kisela  salata uz pečenje (sve vrste mesa) i uz pečenu
 i pohovanu ribu.
Poreklo recepta:iz tetka Sekine sveske





Нема коментара:

Постави коментар