Dobrodosli na moj blog!

Dragi čitaoci i prijatelji mog bloga Ringlica recepti! Na početku da vas sve pozdravim i upoznam sa sadržajem i idejom mog bloga. Odavno sam imala ovu ideju i prikupljam recepte dugo, ali tek sad sam u mogućnosti da ostvarim. Polako ću početi da objavljujem stare recepte iz moje sveske recepata kao i iz starih svesaka moje bake, mame, tetke, rođaka, ujne, svekrve, komšinica, prijateljica, itd., kao i recepata koji su mi se svideli i koje sam isprobala, ali uz navod autora recepta. Volela bih da mi se javite s komentarom o receptu, vaše mišljenje, predlog kao i da pošaljete neki vaš recept koji će biti interesantan da se isproba i objavi. Sve vas pozdravljam i hvala unapred :)

среда, 15. март 2017.

Krofnice







Potrebno:
20g masti(kao orah),1 ravna kašika šećera,1 kesica
 suvog kvasca,1 čaša mleka,2 prstohvata soli,2 žumanca,
500g brašna i još za mešenje,ulje za pečenje
Izrada:
Sa brašnom izmešaj kvasac,šećer,mlako mleko ,mast,žumanca,
malo soli i sve to lepo umesiti.Dodavati brašno po malo za
mešenje.Razviti oklagijom testo i vaditi čašicom krofnice ,pa
ostaviti da kisnu 1 sat.Zagrejemo ulje i pečemo na vrelom ulju.
Pošto su male,odmah ih okrećemo sa jedne i sa druge strane.
Za čas su dobile boju i gotove su.Vadimo ih šupljom kašikom i
ostavljamo na kuhinjski papir da upije masnoću.Posipamo ih sa
prah šećerom,čokoladom,džemom ili cimetom.

Lako se prave i nema mnogo posla oko njih.Jedemo ih tople.
Poreklo recepta:starinski recept iz Ljiljine sveske






Нема коментара:

Постави коментар