субота, 27. август 2016.

Sušeni paradajz


Potrebno:
2 kg paradajza(šljivar),so,začinske trave,4 čena belog luka,maslinovo ulje

Izrada:
Paradajz oprati,izrezati na četvrtine i istisnuti prstima semenke i tečnost.
U veliku tepsiju od rerne  staviti pek papir i poslagati paradajz da se suši.
Odozgo  dobro posoliti .Rernu uključiti na 100°C i sušiti paradajz.Malo sam
 odškrinula rernu (stavila varjaču po Gaginoj preporuci) i tako sušila 5 sati.
Ostavila sam još posle u rerni da se suši do sutradan.
Osušeni paradajz poslagati u teglice,posuti seckanim belim lukom,origanom,
bosiljkom,peršunovim lišćem i zaliti maslinovim uljem.Zatvoriti poklopcima
i staviti u frižider.

Ja sam napravila ovu malu turu.Najbolje je sušiti na suncu ,ko ima dvorište i
iskoristiti sunčevu svetlost kad je najjača,jer ne može pregoreti kao u rerni.
Ovo sam htela napraviti još prošle godine ali nisam.E ,sad sam Gagin recept
isprobala i verujte predivan je ovako sušen paradajz!
Služiti uz sir,hleb ,ma uz sve paše.
Poreklo recepta:http://gagasrce.blogspot.rs/( Gaga u svom receptu iscrpno 
objašnjava kako sušiti paradajz)




2 коментара:

  1. Divno izgleda i drago mi je da ti se ukus dopada! Mnogo si me obradovala isprobavanjem, hvala ti puno! ❤

    ОдговориИзбриши