петак, 19. фебруар 2016.

Rezanci za supu




Potrebno:1/2 kg brašna,5 jaja,1/2 dl vode
Izrada:
Zamesimo testo od 5 jaja i brašna,pa onda ako vidimo da je pretvrdo dodamo malo
vode i  mesimo dalje dodajući brašno, kako bi dobili jednu lepu tvrdu masu.Ostavimo
 malo da se odmori  deset minuta i onda razvijemo testo oklagijom. Sečemo na trake
 i sušimo malo na čistom stolnjaku.Pošto je danas lakše sa mašinom za rezance možemo
 da napravimo valjak od testa i odsečemo po malo i stavljamo u mašinu ,tako da izlaze
trake koje takođe malo prosušimo.Kad vidimo da se testo malo prosušilo stavljamo u
mašinu i regulišemo debljinu rezanaca kakvu želimo, pa gotove rezance stavljamo na
 čistu kuhinjsku krpu ili stolnjak da se suše.Od krajeva koji su deblji ili nepravilni
provučemo kroz mašinu ,regulišemo debljinu i dobijemo šire rezance,pa to isečemo u
 flekice,koje također ostavimo da se suše.Kad su dobro osušeni rezanci i flekice
odložimo ih u činije ,mogu dugo da stoje do kuvanja lepih supa ,čorbica i sl.













Poreklo  recepta-starinski način mešenja samo malo lakši za pravljenje rezanaca 
pomoću mašine za rezance (hvala mojoj bratanici Ljiljani za mašinu)

2 коментара:

  1. Kako su fini , tanki, i ja ih pravim ali izgleda moram još dosta da vežbam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Džoli hvala ,probaj samo ovako kako sam napisala jer ništa nećeš pogrešiti.Pozdrav :)

      Избриши