четвртак, 14. јануар 2016.

Macin kolač



Potrebno:
-za testo-150g putera,250g šećera,180g brašna T 400 meko,2 kašike mleka,sok
od 1/2 limuna,6 belanaca
-za preliv-6 žumanaca,100g šećera u prahu,100g čokolade,100g putera

Izrada:
Najpre izraditi puter i šećer mikserom,pa dodati brašno ,mleko i limunov sok.Na kraju
izraditi belanca i dodati u prethodnu masu,pa promešati sa varjačom.Sipati u tepsiju
srednje veličine,namazanu masnoćom i posutom brašnom.Rernu zagrejati na 200°C
i peći 10 min pa smanjiti na 150° i peći još 15 min.Ne sme na jako ,jer kolač 
mora biti beo.Ostavimo kolač da se ohladi.
Preliv-Žumanaca  mešamo sa prah šećerom,dodamo istopljenu čokoladu i 
kuvamo na pari dok se krem ne zgusne.Posebno umutiti puter i dodati u topli
 krem pa preliti po kolaču koji je ohlađen.Ostaviti da se dobro ohladi pa seći  
 u kocke.                   

Poreklo recepta-recept iz nanine sveske





Нема коментара:

Постави коментар