четвртак, 21. фебруар 2019.

Kisela celer čorba



Potrebno:
*1 manji koren celera,1 srednji crni luk,1 kocka
koncentrata od povrća ,1 kašićica soka limuna,
1 dl kisele pavlake ,1 žumance,so,biber,kašičica
seckanog celerovog lista
*prepečen hleb iseckan na kockice (kruton-ispečen
u rerni
*1,5 l vode
Izrada:
Sipamo hladnu vodu u šerpu i dodajemo očišćen i opran
 celer iseckan na kriške,oljušten crni luk iseckan na kriške.
U tu vodu gde kuvamo celer i luk dodamo kocku od povrća.
Kad je kuvano povadimo kuvani luk i celer šupljom kašikom i
izradimo štapnim mikserom.Vratimo u supu gde se kuvalo povrće.
Dodamo so,biber po želji,sok od limuna i izrađeno žumance sa
 pavlakom.Samo što to skinemo sa ringle i promešamo da se ne
opari.Pospemo sa iseckanim celerovim listom.
Služimo uz ovo krutone(ispečen hleb izrezan na kockice ,pečen
u rerni).
Ako volite kiselu čorbicu koja osvežava onda je ovo najbolje.
Videćete kako prija i zimi i leti,a toliko je jednostavna za pripremu.
Ako se pravi veća količina onda treba veći koren celera,dve glavice
crnog luka,čitava pavlaka i dva žumanca.
Poreklo recepta:zdrav recept iz starog "Bazara"






Нема коментара:

Постави коментар