недеља, 10. фебруар 2019.

KInder bueno torta


Potrebno:
*za dve kore.12 kašika mlevenih oraha,3 kašike brašna,12 belanaca,prstohvat soli,
12 kašika kristal šećera
*Svetli fil:
8 dl mleka,12 žumanaca,16 kašika prah šećera,12 kašika brašna,l kašičica arome
vanile,125g putera
*Tamni fil:150g čokolade za kuvanje,4 kašike nutele,125g putera
*za svetli fil 100g kinder čokoladica
*2 šlaga sa mlekom
Izrada:
Pečemo dve kore:
Za I koru ulupamo 6 belanaca,prstohvat soli i  6 kašika šećera.U čvrstu ulupanu masu
dodamo izmešane mlevene orahe 6 kašika i 1½  kašika brašna.Sve to polako imešamo sa varjačom.Masu pečemo na plehu za tortu(24 cm) obložen sa pek papirom.Pečemo u
zagrejanoj rerni na180 °.Na isti način pripremimo i drugu koru i ispečemo.
Obe kore ostavimo da se ohlade,pa tek onda skidamo pek papir.
Svetli fil:
Izmešamo varjačom žumanca,prah šećer pa dodamo brašno,aromu vanile i 2 dl hladnog
mleka.Sve to dobro izmešano ukuvamo u ostatak mleka koje smo zagrejali na ringli.Kad
smo dobili gust fil skidamo sa ringle i delimo na 2 dela. U jedan deo dodamo izlomljenu
 čokoladu za kuvanje i mešamo dok je toplo kako bi se istopila.Oba fila pokrivamo sa
prozirnom folijom i ostavimo da se dobro ohladi.
Kad su se ohladili i svetli i tamni fil u svaki posebno umutimo puter.
U tamni fil dodamo nutelu i izmešamo.
Sad možemo filovati tortu.
Na I koricu stavljamo svetli fil u koji smo umešali iseckane kinder čokoladice.One se
ne tope jer je fil hladan,pa će se videti kad budemo sekli tortu.
Stavljamo drugu koricu i na nju nanosimo tamni fil.Pošto ima dosta fila možemo i tortu
namazati okolo a i ostavimo nekoliko kašika za ukrašavanje.
Ja sam pored toga ulupala i šlag sa mlekom i ukrasila tortu,a odozgo iseckala kinder bueno čokoladice.Tortu ostaviti  u frižider da se dobro ohladi pre posluženja.

Torta je predivna,baš za decu i mnogo je ukusna i lepa.
Poreklo recepta:recept je sa bloga Mystic Cakes  Natalija







Нема коментара:

Постави коментар