петак, 6. октобар 2017.

Punjene paprike sa šampinjonima


Potrebno :
10 paprika,10 šampinjona,150g šampinjona,
250g sitnog sira,80g praške šunke ili parizera,
1 jaje,so,biber,kašika seckanog peršunovog lista
1/2 čaše kisele pavlake,ulje
Izrada:
Paprike oprati i izdubiti kako bi odstranili semenke i
mogli puniti filom .Ostaviti toliko šampinjona koliko
imamo paprika.Ostale šampinjone iseckati tanko na listiće.
U posebnoj činiji izraditi sir sa pavlakom i jajetom,dodati
iseckan parizer ili prašku šunku.Na kraju dodati seckan
peršunov list.Sve to izmešati ,posoliti i dodati malo
 mlevenog bibera.Ovom masom puniti paprike i stavljati
u pouljenu tepsiju.Paprike stavljati jednu do druge kako
se ne bi prevrnule.Kad smo napunili filom paprike,zatvoriti
svaku sa šampinjonom.Staviti peći na 200°C 45 minuta.Pred 
kraj malo pojačati da paprike i šampinjoni dobiju lepu bojicu.
Šampinjone malo odozgo još posoliti.

Punila sam paprike sa ovom smesom,zatvarala paradajzom pa
i sad kad mi je ponestalo šampinjona isto sam zatvorila sa 
paradajzom ali pečene paprike i pečeni šampinjoni su mnogo
lepša i ukusnija kombinacija.
Poreklo recepta:iz moje sveske






1 коментар:

  1. U većini domova najčešći gost na nedeljnom ručku je punjena paprika. Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet. Video recept u nastavku. https://youtu.be/V0H7qjUnle4

    ОдговориИзбриши