понедељак, 2. октобар 2017.

Grilovano povrće


Potrebno:
300g šampinjona,2 tikvice,1 patlidžan,2
paprike(crvena,žuta ili zelena), 1 crni luk,
1 paradajz,2 kašike maslinovog ulja,1 čen
belog luka, sok od 1/2 limuna,malo soli,
kašiku seckanog peršunovog lista
Izrada:
Oprati povrće i ocediti,pa redom stavljati
na gril tiganj i izgrilovati ga.Ja sam najpre
sekla na trake i kolutove tikvice,zatim
na trake patlidžan,posle toga sam grilovala
šampinjone isečene na malo deblje listiće.
Na kraju sam grilovala papriku isečenu na
 trake,zatim crni luk isečen na kolutove i
na kraju paradajz izrezan na osmine.Sve to
kad izgrilujemo prelijemo maslinovim uljem
malo posolimo,naseckamo čen belog luka,
dodamo sok od limuna i promešamo ,pa
ostavimo do služenja.Odozgo pospemo
seckanim peršunovim listom.
Još dok ima povrća možemo da napravimo
ovaj divan zdrav obrok,koji može biti prilog
ili sam za sebe divan obrok.
Poreklo recepta: Zdravlje na tanjiru









2 коментара:

  1. Ovo bih ja mogla svakog dana. Jedva čekam da počne povrće u bašti

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod Vas će sad još malo pa početi povrće a kod nas nestaje(još ima) ali jesen je i po malo nestaje.:)

      Избриши