понедељак, 14. мај 2018.

Pohovana palenta




Potrebno:
*4 dl vode,100g griz instant palente,so,20g 
rendanog parmezana,malo ulja
*1 jaje,brašno,hlebne mrvice
*sos:4 kašike gustog jogurta,1 kašičica senfa,
so,malo seckanog peršunovog lista

Izrada:
U dublju činiju sipamo vodu,posolimo i kad
počne da kuva sipamo palentu brzo mešajaući 
varjačom da se ne stvore grudvice.Kad se zgusnula
palenta sklonimo sa ringle i u to umešamo rendani
parmezan.Promešamo i sipamo u nauljenu tepsiju.
Treba da poravnamo masu (debljine 1 cm) i da
se ohladi.Ohlađeno sečemo u željene kocke,uvaljamo
u brašno ,pa u umućeno jaje, a onda u hlebne mrvice.
Na vrućoj masnoći pohujemo palentu i ostavljamo je
na kuhinjskom papiru da upije višak masnoće.
Ohlađeno prelivamo sa sosom .
Sos:jogurt pomešamo sa senfom,dodamo so i seckani
 peršunov list ,pa ostavimo na hladno do služenja.

Već odavno želim ovo da napravim kad sam pročitala
Gagin recept  i evo sad sam uz piletinu i spanać dodala
 i pohovanu palentu.Predivno se slaže.Lepa je i topla  
hladna.
Poreklo recepta:https://gagasrce.blogspot.rs/






2 коментара:

  1. Draga Dobrila, palenta ti izgleda predivno!😍 Drago mi je da si je isprobala i da ti se dopala, hvala na poverenju! 💖

    ОдговориИзбриши