петак, 28. новембар 2014.

Breskvice



Breskvice
Potrebno:
-200g margarina,2 jaja,1½šolja šećera,1vanil šećer,½ praška za pecivo,šolja mleka,3šolje brašna,
-50g otopljene čokolade,1 dcl vrelog mleka,3 kašike pekmeza od kajsija,mrvice(izdubljene)

Izrada testa
Izmešati margarin,šećer i jaja,dodati vanil šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Zatim dodati mleko i umesiti srednje tvrdoće testo.Ostaviti da se odmara u frižideru 1 sat.
Nakon toga izvadimo testo iz frižidera i pravimo kuglice podjednake veličine(veličine oraha)
te stavljamo u tepsiju obloženu pek papirom.
Ukljućiti rernu i staviti kuglice(ne u toplu da ne popucaju),temp.160°C.Pečemo dok ne
 poprime malo žućkastu boju,ne smeju biti smeđe,više blede.
Kad se samo malo ohlade kašičicom izdubiti sredinu.



To izdubljeno testo izmrviti pa pofuriti sa l dcl vrelog mleka,dodati 50g otopljene čokolade,
3velike kašike pekmeza od kajsija.Kad smo izmešali fil,filujemo u udubljenja i sastavljamo
 dve polutke.U male činijice stavljamo jestive boje svaku posebno,Malu četkicu umočimo u
 jednu boju npr.žutu i obojimo jednu stranu,pa u drugu npr.crvenu i obojimo drugu stranu i nakon toga odmah uvaljamo ukrupni kristal šećer.


Poreklo recepta-iz sveske moje bake( a ja sam ove breskvice pravila za krštenje male Teodore).

Нема коментара:

Постави коментар