петак, 8. април 2016.

Slatki kupus u paradajzu sa grilovanom kobasicom


Potrebno:
-1,2 kg glavica kupusa,8 dl kuvanog paradajza,1 glavica crnog luka,
1 kašičica senfa,3 lovorova lista,so,biber,1 kašičica aleve paprike,na vrh
noža ljute aleve paprike,2 kašike seckanog peršunovog lista,prstohvat origana
-prilog:kobasice obarene pa grilovane

Izrada:
Isečemo glavicu kupusa ne mora biti sitno,operemo i stavimo u dublju šerpu.
Dodamo iseckan crni luk,senf,lovorov list i zalijemo paradajzom.Kupus se
isključivo kuva u paradajzu bez vode.Dodamo so ,biber,alevu papriku(slatku i
 ljutu).Ponekad promešamo i smanjimo kad počne da kuva.Kad je kuvan kupus
 dodamo  na kraju peršunov list i origano.

Ovo je klot kupus i može biti posno jelo ,jer ne ide uopšte masnoća.
Ali možemo uz ovo da grilujemo kobasice(najpre ih obarimo )pa posle na gril
 tiganju da se lepo zapeku.
Poreklo recepta: ovaj recept je od moje koleginice Mire(Borča) ,posni recept
idealan za kupus dijetu,godinama ga pravim.
Međutim ako hoćemo da dodamo neko meso lepo ide uz grilovane kobasice,
natur šnicle i sl.




Нема коментара:

Постави коментар