понедељак, 25. април 2016.

Čušpajz od zelene boranije




Potrebno:
1/2 kg zelene boranije(sad iz zamrzivača dok ne bude sveže),1glavica
 crnog luka,3 čena belog luka,1 šargarepa,malo korena peršuna,1 kašika
 iseckane mirođije,so,biber,na vrh noža ljute aleve paprike,kašika seckanog
 peršunovog lista,1 kašika brašna

Izrada:
Boraniju isečenu na kraće stavimo u dublju šerpu,dodamo seckani crni luk
na kockice,očišćenu i opranu šargarepu iseckanu na štapiće dužine kao što
 smo sekli boraniju.Nalijemo vodom da dobro prekrije sve ,dodamo korenčić
 peršuna,so,biber i stavimo da se kuva poklopljeno.Kad provri smanjimo i
 malo kasnije dodamo seckani beli luk,seckanu mirođiju i malo ljute aleve
 paprike.Kad je omekšala boranija,dodamo pred kraj u malo vode umućeno
 brašno i promešamo varjačom samo da provri i na samom kraju dodamo
seckani peršun.

Ovaj čušpajz može biti prilog uz ćuretinu,piletinu,prasetinu ,jagnjeztinu može ustvari
 uz svako meso( pečeno,pohovano,kuvano ili grilovano).
Poreklo recepta-iz mamine sveske- čušpajzi



2 коментара:

  1. Ovo bih uvek mogla, pogotovo što je od zelene "olovka" boranije ♥ Nju najviše volim, žutu i šarenu manje..

    ОдговориИзбриши