четвртак, 6. август 2015.

Pečena paprika u tiganju


Potrebno:1,2 kg paprike babure,4-5 čenova belog luka,5 kašika ulja,so,biber,2 kašike kajmaka ili kisele pavlake i 1 kašika brašna
Izrada:
Papriku operemo i isečemo na veće delove.U dublji tiganj stavimo ulje i dobro zagrejemo pa dodamo papriku.Mešamo drvenom varjačom kako bi se što lepše i jednačije zapekla.Poklopimo poklopcem da malo paprika omekša i nakon toga otkrijemo papriku, promešamo varjačom,dodamo iseckan beli luk ,so, biber i polu poklopljeno neka se peče.Povremeno promešati sa varjačom i pred kraj kad je paprika porumenila i dobro se zapekla ,dodati kiselu pavlaku ili kajmak i odozgo malo posuti brašnom pa sve izmešati.Može se servirati kao glavno jelo(lagan i brz obrok) ili prilog.
Poreklo recepta -iz mamine sveske




Нема коментара:

Постави коментар