петак, 1. септембар 2017.

Piletina u kukuruznom brašnu


Potrebno:
*pileće belo meso(izrezano u šnicle),so,biber
2 jaja,kukuruzno brašno
Izrada:
Pileće belo iseći na šnicle i usoliti.
Nakon nekog vremena prirediti masu za
pohovanje:umutitit jaja,prirediti brašno.
Najpre uvaljati u brašno,pa u umućena jaja
i ponovo u brašno.
U dubljem tiganju na masnoći pržiti meso
sa jedne  i sa druge strane.Kad dobije lepu
 boju sa obe strane, izvaditi na kuhinjski
papir da upije masnoću i u vatrostalnu činiju
da se održi toplo do služenja.
Ovako pripremljeno belo meso je rskavo i
ukusnije nego sa mrvicama a i zdravije je.
Prilog uz ovo meso žuta boranija sa belim lukom
i salata od svežeg kupusa.
Poreklo recepta:recept iz bakine sveske(najčešće
je pripremala meso uvaljano u kukuruzno brašno)





2 коментара: