недеља, 14. фебруар 2016.

Princes krofne



Potrebno:
-za testo:1 dl ulja,1,5 dl vode,100g brašna,1/2 praška za pecivo,prstohvat
 soli,3 jaja 
-za fil:4 žumanca,100g šećera,150g oštrog brašna,6 dl  mleka,125g putera,
50g prah šećera,1 šlag sa mlekom,1 vanil šećer
-prah šećer za posipanje

Izrada:
U jednu šerpu stavimo da proključa ulje ,voda i prstohvat soli.
Dodamo prosejano brašno sa praškom za pecivo i skinemo sa ringle ,
pa mešamo dok ne bude mlako,pa dodajemo jedno po jedno jaje i mešamo
 varjačom.Dobili smo jednu masu koja više ne ostaje na varjači.
U plitku veliku tepsiju stavimo pek papir i sa kesicom za zamrzavanje
(napunimo i odsečemo vrh) pravimo u tepsiji princes krofne.Pošto će
narasti ne treba ih stavljati blizu.Rerna mora biti dobro zagrejana na
220°C a pečemo na 200°C 30 minuta (ne otvarati rernu).Ja pečem u dve ture
  i dobijem 26 princes krofni. Ostavimo da se ohlade.Kad su hladne sečemo
 na sredini ali ne skroz.Princes krofne moraju biti šupljikave i lake ,onda su 
dobre i lepe.
Fil:
Žumanca izmešamo sa šećerom,dodamo oštro brašno i malo hladnog
 mleka da možemo dobro ovo sve razmutiti.Posebno ugrejemo mleko do 
vrenja i sipamo u masu sa žumancima,šećerom i brašnom,mešamo,pa onda 
stavljamo na ringlu i kuvamo na laganoj vatri 10 minuta.Kad je gusto ostavimo
 da se ohladi.Posebno izradimo puter sa prah šećerom i to pomešamo sa
 prethodnim ohlađenimfilom.Na kraju umešamo jedan natučen šlag sa mlekom
 i vanl šećerom.Punimo princes krofne filom i odozgo posipamo prah šećerom.

Poreklo recepta-recept  moje jetrve Zlatice i sećanje na nju



5 коментара: