уторак, 12. мај 2015.

Pita sa šampinjonima





Potrebno:1/2 kg tankih kora,400g šampinjona,3 jaja,1½ kisela pavlaka,1 dcl mleka,1½ dcl kisele vode,so,biber,ulje
Izrada:Tepsiju u kojoj pečemo namažemo uljem i stavimo dve kore u nauljenu tepsiju.U jednoj činiji isečemo oprane šampinjone ,a u drugoj većoj umutimo jaja,dodamo pavlaku i to zajedno umutimo,zatim dodamo mleko i kiselu vodu.Posolimo po ukusu i dodamo sitnog bibera.Kad smo to začinili umešamo isečene šampinjone i dobro to promešamo varjačom.
Na kore koje smo stavili na dno stavljamo izgužvane kore umočene u masu sa šampinjonima  lepo raspoređujući.Malo odozgo sa četkicom nanesemo koju kapljicu ulja.Kad smo sve tako utrošili ,pokrivamo celu masu sa 2 kore.Njih namažemo četkicom sa uljem i stavimo peći na 200°C 40 minuta(pred kraj možemo folijom pokriti da ne izgori gornja kora).Kad je pečeno malo neka se prohladi jer se lepše može seći u kocke .Uz to servirati neku salatu.Ja sam za ovaj put napravila pečene paprike(odmrznute iz zamrzivača) sa belim lukom.
Poreklo recepta-recept iz sveske moje svekrve

Нема коментара:

Постави коментар