недеља, 3. мај 2015.

Karamel oblande




 Potrebno:1 pakovanje velikih oblandi,1 l mleka ,750 g šećera,4 rebra čokolade za kuvanje,125g margarina
Izrada:
Najpre u litar mleka stavimo šećer i kuvamo pa kad dobijemo kuvanjem gustinu i karamel boju ,dodamo izlomljenu čokoladu i kuvamo do željene gustine stalno mešajući varjačom.Na mali tanjirić  stavimo(npr 1 kašiku te mase)  i vidimo da se zgušnjava,skidamo sa ringle  i u toplo dodajemo margarin i mešamo varjačom da se lepo masa izjednači.Dok je toplo mažemo svaku oblandu (hrapaviju stranu) i poklapamo drugom oblandom.Gornju ne mažemo,nego kad smo završili stavljamo pek papir odozgo i pritisnemo nekom tepsijom na koju smo stavili neku knjigu ili nešto slično.Kad su se oblande stegle sa filom  možemo staviti na hladno i seći  u kocke ili romboide.
Poreklo recepta-iz stare sveske moje svekrve

Нема коментара:

Постави коментар